Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Vardagsfavoriter: Har-ni-prov-imorgon-middag (räkna ärtorna)
ESTETISK SYRLIG RÖDKÅLSSALLAD
- ¼ st rödkålshuvud, tunnskivat
- 2-3 msk råsocker
- 2-3 msk ättika 12%
- 1 dl körvel
- salt
- svartpeppar
MATEMATISKA GRÖNA ÄRTOR MED BACON OCH ÄGG
- 2-3 msk olivolja
- 1 pkt Scan Bacon, strimlad
- 4 st vitlöksklyftor, tunnskivade
- 250 g ärtor, tinade
- 2 msk torr sherry
- 1 dl kycklingbuljong, färdigblandad
- 1 näve myntablad
- 3 st ägg, kokta i 5-6 min
- salt
- svartpeppar
HISTORISK ROSTAD PAPRIKA OCH VALNÖTSRÖRA
- 2 dl ajvar relish
- 1 dl valnötter, rostade
- 2 st vitlöksklyftor
- 1-2 skivor bröd, tärnad
- ½ dl olivolja
- 2-3 msk vitvinsvinäger
- salt
- peppar
Stek lök och paprika mjuka i olja på medelhög värme. Tillsätt sedan potatisen och stek vidare tills den känns al dente. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
MATEMATISKA GRÖNA ÄRTOR MED BACON OCH ÄGG
Stek bacon halvknaprigt i olja och tillsätt vitlök, låt steka med i någon minut. Lägg i ärtor och slå på sherry och buljong. Sjud sakta under lock, smaka av med myntablad, salt och peppar. Toppa med extra mynta och ägghalvor vid servering.
HISTORISK ROSTAD PAPRIKA OCH VALNÖTSRÖRA
Mixa ihop ajvar med valnötter, vitlök, bröd och olja. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
HUMANISTISK RÅSTEKT POTATIS MED PAPRIKA
Stek lök och paprika mjuka i olja på medelhög värme. Tillsätt sedan potatisen och stek vidare tills den känns al dente. Smaka av med vinäger, salt och peppar.