Vardagsfavoriter: Har-ni-prov-imorgon-middag (räkna ärtorna)

Vardagsfavoriter: Har-ni-prov-imorgon-middag (räkna ärtorna)

För 4 personer
Ingredienser

ESTETISK SYRLIG RÖDKÅLSSALLAD

  • ¼ st rödkålshuvud, tunnskivat
  • 2-3 msk råsocker
  • 2-3 msk ättika 12%
  • 1 dl körvel
  • salt
  • svartpeppar

MATEMATISKA GRÖNA ÄRTOR MED BACON OCH ÄGG

  • 2-3 msk olivolja
  • 1 pkt Scan Bacon, strimlad
  • 4 st vitlöksklyftor, tunnskivade
  • 250 g ärtor, tinade
  • 2 msk torr sherry
  • 1 dl kycklingbuljong, färdigblandad
  • 1 näve myntablad
  • 3 st ägg, kokta i 5-6 min
  • salt
  • svartpeppar

HISTORISK ROSTAD PAPRIKA OCH VALNÖTSRÖRA

  • 2 dl ajvar relish
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1-2 skivor bröd, tärnad
  • ½ dl olivolja
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Gör så här ESTETISK SYRLIG RÖDKÅLSSALLAD MED KÖRVEL
Stek lök och paprika mjuka i olja på medelhög värme. Tillsätt sedan potatisen och stek vidare tills den känns al dente. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

MATEMATISKA GRÖNA ÄRTOR MED BACON OCH ÄGG
Stek bacon halvknaprigt i olja och tillsätt vitlök, låt steka med i någon minut. Lägg i ärtor och slå på sherry och buljong. Sjud sakta under lock, smaka av med myntablad, salt och peppar. Toppa med extra mynta och ägghalvor vid servering.

HISTORISK ROSTAD PAPRIKA OCH VALNÖTSRÖRA
Mixa ihop ajvar med valnötter, vitlök, bröd och olja. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

HUMANISTISK RÅSTEKT POTATIS MED PAPRIKA
Stek lök och paprika mjuka i olja på medelhög värme. Tillsätt sedan potatisen och stek vidare tills den känns al dente. Smaka av med vinäger, salt och peppar.