Vardagsfagsfavoriter: Fotbollsmiddag med sikte på El Classico

Vardagsfagsfavoriter: Fotbollsmiddag med sikte på El Classico

För 4 personer
Ingredienser
  • MITTFÄLTET: JÄRPSPETT MED MOJO PICON
  • 8-12 Scan Kryddjärpar
  • 8-12 Spett
  • 1-2 skivor vitt bröd, utan kanter
  • 4-5 olivolja
  • 2 vitlök
  • 1 chiliflakes
  • spiskummin
  • 1 paprikapulver
  • äppelcidervinäger
  • salt
  • FORWARD: FÄNKÅL -O APELSIN
  • 2 st apelsiner, tärnade
  • 1 dl svarta oliver, delade
  • 1 huvud romansallad, bruten
  • 1 st röd lök, tunnskivad
  • 1 st fänkål, tunnskivad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1/2-1 tsk citron, pressad
  • 2-3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • BACKLINJEN: SALTKOKT POTATIS
  • 1/2 kg potatis
  • 1 dl salt
  • I MÅL: PANE CON TOMATEY AIJO
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater, halverade
  • olivolja
Gör så här MITTFÄLTET: JÄRPSPETT MED MOJO PICON
Dela järparna längs med mitten och trä 2 halvor på varje spett. Stek brödet gyllenbrunt i olivolja och mixa/mortla ihop det med övriga ingredienser. Smaka av med vinäger och salt. Stek järpspetten, lägg upp på fat och toppa med Mojo Picon.

FORWARD: FÄNKÅL- OCH APELSINSALLAD
Varva de olika ingredienserna och toppa med citronsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.

BACKLINJEN: SALTKOKT POTATIS
Skrubba potatisen och lägg i en kastrull. Fyll upp med vatten och salta. Koka upp potatisen och sjud tills den är klar. Slå av vattnet och låt det ånga av.

I MÅL: PANE CON TOMATE Y AIJO
Grilla eller stek brödet tills det börjar få färg. Gnugga en vitlöksklyfta mot brödet och pressa på innanmätet från tomaterna. Toppa med olivolja och salt.