Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
20 min: Tortillapanna med Deli falukorv, potatis, lök och haricots verts-sallad
- 1 Scan Deli falukorv i tunna skivor
- 1 st gul lök i tunna klyftor
- 2 st paprikor, strimlade
- 400 g potatis, tunnskivad
- Olivolja
- 6 st ägg, lättvispade
- Salt och peppar
Haricot verts-sallad
- 200 g haricots verts, blancherade
- 1 rödlök, finhackad
- 2 msk olivolja
- 1 msk sherryvinäger
- Salt och peppar
2. Hetta upp 2 pannor med lite olja och stek lök, paprika och potatis lätt, 3-4 minuter.
3. Lägg över i en oljad djup plåt/panna med den skivade korven, slå på äggvisp och krydda med salt och peppar.
4. Pressa ut till ett tunt lager och sätt in i ugn, ca 15 minuter, ägget ska sätta sig och gärna få lite färg.
5. Blanda ihop ingredienserna till salladen, salta och peppra.