Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
FAMILJEKOMBON - Grillkorv med tunt skinn, grillspjut & högrev rödvin chili
- 1 paket Scan grillkorv med tunt skinn
- 1 st Scan grillspjut
- 1 st Scan högrev
Bacongrillade färskpotatisar med rosmarin
- 500 g färskpotatis
- 1 paket Scan Piggham bacon
- 1 knippe rosmarin, kvistar
- Tandpetare
Kålslaw
- 1 huvud blomkål, tunnskivad
- 1 kålrot, skalad och tunnstrimlad
- 1 dl rostad paprika, strimlad
- 2 silverlökar, tunnklyftade
- 1 dl majonnäs
- 2-3 msk risvinäger eller ättika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- salt & svartpeppar
Grillad majs med citronsmör
- 2 st majskolvar
- 150 g smör
- 1/2 citron, skal och saft
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- salt
vätska av i ca 30 min. Tänd grillen, ta fram köttet så att det får rumstemperatur. Linda potatisarna med bacon och rosmarin. Blanda ihop kålslaw, låt dra 20 - 30 min. Gör citronsmöret under tiden. Lägg grillspjutet på grillen tillsammans med högrev och grilla till önskad innertemperatur, låt vila ca 5 min.
Dela majskolvarna i portionsstorlekar. Grilla potatis, majskolvar och grillkorv och servera citronsmöret vid sidan om majskolvarna.
BACONGRILLADE FÄRSKPOTATISAR MED ROSMARIN:
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Dela varje bacon på mitten och linda en baconskiva runt varje potatis med lite av rosmarinkvisten och fäst med tandpetare. Grilla potatisen tills den fått fin färg.
KÅLSLAW:
Salta kålen lätt och låt vätska av sig ca 30 min. Pressa ut vatten ur kålen. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt dra i 20 - 30 min innan den serveras.
GRILLAD MAJS MED CITRONSMÖR:
Tvätta citronen och riv skalet fint. Vispa smöret fluffigt och blanda i citronskalet samt citronsaften. Tillsätt svartpeppar och smaka av med salt. Servera rumstempererat.