Gräddleverpastej med morotsmarmelad

Gräddleverpastej med morotsmarmelad

Ingredienser
  • 1 pkt Scan Deli gräddleverpastej
  • 400 g morötter, skalade & grovrivna
  • 125 g torkade aprikoser, strimlade
  • 1 st apelsin
  • 1 st citron
  • 7,5 dl vatten
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 5 dl syltsocker
  • 20 st baguettskivor, rostade
Gör så här Marmeladen är rejält tilltagen i detta recept, när man gör marmelad kan man lika gärna göra lite extra och ha på frukostmackan. Vill du bara göra marmelad till 20 st pintxos kan du halvera mängderna i receptet. Lägg rivna morötter och aprikoser i en kastrull. Skala och mixa citrusfrukterna, slå över morötter och aprikoser, lägg i stjärnanis, kanel och till sist vattnet. Koka upp och sjud på svag värme utan lock i ca 10 minuter. Tillsätt socker och sjud ytterligare 20-30 minuter. Låt svalna. Bred pastej på de rostade brödskivorna och toppa med marmelad. Förvara överbliven marmelad kallt.