Pastej & olivspread med syltad saffransrättika

Pastej & olivspread med syltad saffransrättika

Ingredienser
  • 1 pkt Scan Deli gräddleverpastej
  • 100 g Philadelphiaost
  • 0,5 dl gröna oliver med pimientos, grovhackade
  • 200 g rättika
  • 1 pkt saffran
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 20 st baguetteskivor, rostade
Gör så här Lägg saffran, ättika, socker, vatten och salt i en kastrull, koka upp snabbt och ta av från värmen och kyl ner. Strimla rättikan och lägg ner i saffranslagen. Låt dra ett tag, gör gärna dagen innan. Vispa ihop pastej och Philadelphiaost, vill du ha mer leversmak tar du lite mindre Philadelphia. Vänd i olivhack och smaka av med salt och peppar. Lägg pastejspread på rostade brödskivor och toppa med avrunna rättiksstrimlor.