Tunnskivad skinka med kapris och olive på pan con tomate

Tunnskivad skinka med kapris och olive på pan con tomate

Ingredienser
  • 0,5 kg Scan färdigkokt julskinka
  • 0,5 dl kapris, grovhackad
  • 0,5 dl svarta oliver, hackade
  • rivet skal från ½ citron
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 20 st baguetteskivor, rostade
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 st plommontomater
  • olivolja
  • svartpeppar
Gör så här Börja med att blanda kapris, oliver, citronskal, persilja och olivolja, smaka av med svartpeppar. Riv tomaterna grovt med rivjärn, lägg tomatrivet i ett durkslag för att sila av överflödig vätska. På de nyrostade brödskivorna, gnugga vitlöken mot dem och bred ut ett tunt lager rivna tomater på, ringla på lite olja. Skiva skinkan så tunt du kan, rulla ihop skivorna och fäst på brödet med pintxos-pinne eller tandpetare och toppa med kaprisröran.