Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rilette med smak av senap
- 0,5 kg Scan färdigkokt julskinka, grovtärnad
- 1 l köttbuljong
- 100 g smör
- 2 msk grov dijonsenap
- rivet skal från en citron
- 1 dl persilja, hackad
- peppar
- 20 st baguetteskivor, rostade
- 0,5 dl torkade tranbär
Mosa sönder skinkan med en gaffel och blanda i smör och senap, låt svalna lite och vänd i citronskal och persilja. Smaka av med peppar samt ev. lite vatten för konsistensens skull. Ställ kallt.
Vid servering, bred ett lager rilette på brödskivor och toppa med torkade tranbär.