Äggröra med prinskorv och vit sparris

Äggröra med prinskorv och vit sparris

Ingredienser
  • 20 st Scan prinskorv med tunt skinn
  • 6 st ägg
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • salt och peppar
  • 20 st baguetteskivor, rostade
  • 6 st vita sparrisar
Gör så här Hittar du inte färska vita sparrisar går det bra med burksparris, färsk grön sparris eller svartrot. Svartroten skalar och delar du och kokar sedan på samma sätt som vit sparris men med lite längre koktid.

Skär korvarna på längden och stek på medelhög värme med snittytan ner. Knäck ägg i en kastrull och rör på medelhög värme tills det blir en äggröra. Smaka av med gräslök, salt och nymalen svartpeppar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Dela i ca 20 bitar.

Lägg lite äggröra på brödet, trä två korvhalvor och en bit sparris på pintxos-pinne med sparrisen överst. Fäst på brödet.