Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Köttbullar Albondigas i tomatsås
- 3 msk olivolja
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dl vitt vin
- 2 st nejlikor
- 1 burk krossade tomater
- 40 st Scan Deli köttbullar
- 1 dl mandlar
- salt och svartpeppar
- 20 st baguetteskivor, rostade
Hetta upp olja i en kastrull och svetta lök och vitlök i några minuter. Slå på vin och tomatkross, lägg i nejlikor och låt det koka upp, sänk värmen och sjud i 5 minuter. Lägg i köttbullar och sjud under lock i 10-15 minuter. Tillsätt mandelhack och smaka av med salt och peppar.
Spetsa två köttbullar på en pintxos-pinne eller tandpetare och fäst på brödet. Häll lite sås över och servera ljumma.