Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad Karré med äppelpotatissallad
- 4 skivor Karré av Rapsgris
- 2 msk Kumminfrön
- 1 msk Svartpepparkorn
- 1 tsk Korianderfrön
- 1 msk Socker
- 0,5 tsk Salt
Äppelpotatissallad
- 1,5 msk Äppeljuice, koncentrerad
- 1 dl Philadelphiaost
- 1,5 dl Majonäs
- 600 g Potatis, kokt och halverad
- 200 g Rött äpple, urkärnad och tärnat med skal
- 1 knippe Salladslök, tunnskivad
- 1 dl Persilja, hackad
- Salt och peppar
Mango- & körvelsmör
- 0,75 dl Mangochutney
- 150 g Smör
- 0,5 st Citron, rivet skal
- 1 dl Körvel, hackad
- Salt och peppar
Äppelsallad: Vispa ihop äppeljuicekoncentrat med Philadelphiaost och majonnäs. Vänd i potatis, äpple, lök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Mango & körvelsmör: Mixa mangochutney med smör. Vänd i citronskal och körvel. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller gör en rulle av smöret och ställ kallt.
Grilla eller stek köttet och servera med äppelsalladen och kryddsmöret.