Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Vitlök- och rosmarinstekt kotlett med ingefärsinlagd cocktailtomat
- 4 Scan Rapsgris fläskkotletter
- 4 klyftor vitlök, krossade
- 2 kvistar rosmarin, repade
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Ingefärsinlagd cocktailtomat
- ½ dl ättika
- ½ dl socker
- 1 dl vatten
- 1 bit syltad ingefära
- 200 g cocktailtomater, gärna olika färger
Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg sköljda tomater och den syltade ingefäran i en bunke. Slå över den varma ättikslagen och låt det svalna. Låt stå med
lock i kyl, gärna 1-2 dagar innan den används.
Gnugga in kotletterna med vitlök och rosmarin. Ringla lite olja på och låt dra i 10 min. Hetta upp en panna och bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra. Lägg över på plåt och tillaga i ugn på 150°, kärntemp 65°. Ta ut kotletterna och låt dem vila i några minuter.
Servera gärna med pressgurka, gräddsås och pommes frites eller kokt potatis.