För 4 personer
Ingredienser
  • ½ kg Scan Rapsgris karré/urbenat lägg
  • 2 msk BBQ-dry rub (torr BBQ-kryddblandning)
  • ½ dl Hoisinsås
  • ½ dl sötsur sås (se recept nedan)
  • salt

Sötsur sås

  • 1 dl passerad tomat
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vinäger
  • ½ msk honung
  • ½ msk smör
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Inlagd rödlök

  • 1 rödlök, tunt klyftad
  • ½ dl ättika
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
Gör så här Gnugga in kryddmixen i karrén. Låt ligga i rumstemperatur i 1 timme. Lägg karrén/lägg i en
gryta och sätt på locket, sätt in i ugn på 100° i 7-8 timmar. Ta ut och låt svalna lite. Repa karrén trådig med gafflar eller med händerna. Blanda med Hoisinsås, sötsur sås och salt. Låt gärna vila över natten.

Sötsur sås:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, sjud i 15-20 min och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

Inlagd rödlök:
Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i löken. Marinera i minst 1 timme.

Servering:
Lägg ut köttet på plåt och rosta i ugn på 225° i 10-15 min, rör om då och då. Blanda eventuellt i mer hoisinsås och sötsur sås efter tycke och smak. Ta ut och servera med grönsaker och inlagd rödlök, gärna i bröd.