Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pulled Pork
- ½ kg Scan Rapsgris karré/urbenat lägg
- 2 msk BBQ-dry rub (torr BBQ-kryddblandning)
- ½ dl Hoisinsås
- ½ dl sötsur sås (se recept nedan)
- salt
Sötsur sås
- 1 dl passerad tomat
- 1 dl vatten
- 1 dl vinäger
- ½ msk honung
- ½ msk smör
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Inlagd rödlök
- 1 rödlök, tunt klyftad
- ½ dl ättika
- ½ dl socker
- 1 dl vatten
gryta och sätt på locket, sätt in i ugn på 100° i 7-8 timmar. Ta ut och låt svalna lite. Repa karrén trådig med gafflar eller med händerna. Blanda med Hoisinsås, sötsur sås och salt. Låt gärna vila över natten.
Sötsur sås:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, sjud i 15-20 min och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Inlagd rödlök:
Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i löken. Marinera i minst 1 timme.
Servering:
Lägg ut köttet på plåt och rosta i ugn på 225° i 10-15 min, rör om då och då. Blanda eventuellt i mer hoisinsås och sötsur sås efter tycke och smak. Ta ut och servera med grönsaker och inlagd rödlök, gärna i bröd.