Helstekt örtkarré med fänkål och äppelsallad

Helstekt örtkarré med fänkål och äppelsallad

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg Rapsgris fläskkarré
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Några örtkvistar t.ex. timjan och oregano

Fänkål och äppelsallad

  • 1 st fänkål, tunt skivad
  • 1 st äpple, tunt skivad
  • 1 st röd lök, tunt skivad
  • 1 huvud romansallad, strimlad
  • 1 dl mynta, hackad
  • 1-2 msk olivolja
  • ½-1 citron, pressad
  • salt och peppar
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Gnugga in karrén i olja och krydda sen med salt, grovt repade örtkvistar och svartpeppar. Sätt in i karrén i ugn i ca 10 minuter, sänk sedan värmen till 150°C. Stek karrén till en innertemperatur på 67-68°C, ta ut och låt vila i 5-10 minuter inrullad i smörpapper. Tranchera fläskkarrén i önskad tjocklek och servera med fänkål och äppelsallad. Fänkål och äppelsallad: Börja med att lägga fänkål, äpple och lök i isvatten i ca 20 minuter. Slå av vatten och blanda med romansallad och mynta. Smaka av med olja, citronsaft, salt och peppar, servera direkt.