Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Helstekt gremolatafilé med tomatrisotto
- 800 g Rapsgris fläskfilé
- 2 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök, fint rivna
- 1 dl persilja, hackad
- rivet skal från en citron
- salt och peppar
Tomatrisott
- 2 msk olja
- 1 st röd lök, fint hackad
- 3 dl ris
- 3 dl tomatjuice
- 5-6 dl buljong - valfri
- 2 dl tomatkött, urkärnade och strimlade
- 100 g smakrik ost, riven
- salt och peppar
Tomatrisotto: Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken mjuk. Slå på ris och stek i 2-3 min. Slå på tomatjuicen och lite av buljongen. Låt sjuda och fyll på med mer buljong tills riset känns klart. Det tar ca 15-20 min. Vänd i tomatstrimlor och ost. Smaka av med salt och peppar.