Helstekt gremolatafilé med tomatrisotto

Helstekt gremolatafilé med tomatrisotto

Ingredienser
  • 800 g Rapsgris fläskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, fint rivna
  • 1 dl persilja, hackad
  • rivet skal från en citron
  • salt och peppar

Tomatrisott

  • 2 msk olja
  • 1 st röd lök, fint hackad
  • 3 dl ris
  • 3 dl tomatjuice
  • 5-6 dl buljong - valfri
  • 2 dl tomatkött, urkärnade och strimlade
  • 100 g smakrik ost, riven
  • salt och peppar
Gör så här Helstekt gremolatafilé: Sätt ugnen på 150° C . Bryn filén runt om. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 67-68°. Ta ut filén och låt den vila i 5 min inrullad i smörpapper. Blanda ihop olja, vitlök, persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar och gnugga in örtblandningen runt om filén. Skär upp filén och servera med tomatrisotto.

Tomatrisotto: Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken mjuk. Slå på ris och stek i 2-3 min. Slå på tomatjuicen och lite av buljongen. Låt sjuda och fyll på med mer buljong tills riset känns klart. Det tar ca 15-20 min. Vänd i tomatstrimlor och ost. Smaka av med salt och peppar.