Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Enbärskorv med rostade rotfrukter
- 2 förp Scan Grovmald korv, mild enbär, à 300 g
- 500 g potatis
- 5 st morötter, blandade färgen
- 2 st röda lökar
- 2 st plasternackor
- 1 bit vitkål
- 2 msk rapsolja
Ostkräm
- 1 1/2 dl crème fraiche
- 1 dl riven prästost
2.Blanda allt i en långpanna tillsammans med olja, salt och svartpeppar.
3. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
4. Blanda crème fraiche och ost, smaka av med salt och peppar.
5. Slanta korven och lägg ovanpå rotfrukterna och rosta i ytterligare 5-10 minuter