Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kryddig korv med jordärtskockssoppa
- 1 förp Scan Chorizo á 300 g (eller någon annan av våra kryddiga korvar)
- 3 st jordärtskockor
- 3 st charlottenlökar
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 4 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 3 dl grädde
- ev persilja
2. Tillsätt vinet och låt koka någon minut. Tillsätt sedan vatten och buljong och koka mjukt, ca 15 min under lock.
3. Mixa sedan allt och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Slanta korven och stek i lite smör.
5. Servera soppan med korv och gärna lite hackad persilja.