Mejram- och fänkålskorv med rotfrukter i örtbuljong

Mejram- och fänkålskorv med rotfrukter i örtbuljong

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 2 förp Scan Grovmald korv, mejram och fänkål, á 300 g
  • 1 st fänkål
  • 3 st morötter
  • 6 st schalottenlökar
  • 6 st potatisar
  • 6 dl vatten
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 tsk timjan

Senapskräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk senap
Gör så här 1. Skala och skär rotfrukterna i klyftor.
Stek i lite smör i omgångar, salta och peppra och lägg över i en kastrull.
Stek fänkålen för sig. koka rotfrukterna förutom fänkålen utan lock i saltat vatten tillsammans med enbart persiljestjälkarna på persiljan och timjan. OBS! Lägg ner fänkålen efter 10 min och koka ca 5 min till eller tills allt är mjukt. Hacka resten av persiljan och smaka av buljongen med salt och peppar.

2. Vispa crème fraichen tills den blir fast. Tillsätt senapen och vispa igen tills den blir fast. Smakaav med salt och peppar.

3. Snitta korvarna i skinnet och stek i panna på medelvärme i ca 10 min. Vänd då och då.

4. Servera grytan med korven och krämen. Strö över resten av den hackade persiljan.