Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Mejram- och fänkålskorv med rotfrukter i örtbuljong
- 2 förp Scan Grovmald korv, mejram och fänkål, á 300 g
- 1 st fänkål
- 3 st morötter
- 6 st schalottenlökar
- 6 st potatisar
- 6 dl vatten
- 1 kruka persilja
- 1/2 tsk timjan
Senapskräm
- 1 dl crème fraiche
- 1 1/2 msk senap
Stek i lite smör i omgångar, salta och peppra och lägg över i en kastrull.
Stek fänkålen för sig. koka rotfrukterna förutom fänkålen utan lock i saltat vatten tillsammans med enbart persiljestjälkarna på persiljan och timjan. OBS! Lägg ner fänkålen efter 10 min och koka ca 5 min till eller tills allt är mjukt. Hacka resten av persiljan och smaka av buljongen med salt och peppar.
2. Vispa crème fraichen tills den blir fast. Tillsätt senapen och vispa igen tills den blir fast. Smakaav med salt och peppar.
3. Snitta korvarna i skinnet och stek i panna på medelvärme i ca 10 min. Vänd då och då.
4. Servera grytan med korven och krämen. Strö över resten av den hackade persiljan.