Örtgrillad entrecote med grillad citron och parmesankräm

Örtgrillad entrecote med grillad citron och parmesankräm

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan skivad mörpack, Entrecote, ca 750 g
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 msk Persilja
  • 1 msk Dragon
  • 1 msk Gräslök
  • 2 msk Olivolja

Grillad citron och tomat

  • 2 Citroner
  • 2 Bifftomater
  • Parmesankräm
  • 100 g Parmesan
  • 2 dl Kesella
Gör så här 1. Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan. 2. Parmesankräm: Riv osten fint och blanda med färskosten. Smaka eventuellt av med salt. 3. Dela både citroner och tomater, salta och peppra och lägg på grillen med snittytan nedåt. Grilla i ca 4 minuter och pensla lite örtmix på tomaterna när de är klara. 4. Salta och peppra köttet. Grilla köttet på hög värme i 1 minut på varje sida tills det får fin färg. Flytta köttet åt sidan och grilla vidare i ca 3 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt entrecoten vila en stund innan det serveras. 5. Gnid in köttet med örtmixen när det kommer från grillen. Servera köttet med parmesankräm, citroner och tomater. Gärna också med bakade potatisar.