Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad biff med kappa, grillad sparris, tryffelaioli och potatissallad med basilika och fänkål
- 1 förp Scan skivad Mörpack, Ryggbiff med kappa, ca 750 g
- 12 st Gröna sparrisar
- Olivolja
Tryffelaioli
- 1 Äggula
- 2 msk Citronjuice
- ½ dl Olivolja
- 3/4 dl Rapsolja, neutral
- 2 msk Tryffelolja
- (gärna 1 msk hackad färsk el inlagd också)
Potatissallad
- 1 st Fänkål
- 1 ask Babyspenat
- 1 st Citron
- 3 msk Olivolja
- 1 kruka Basilika
- 8 st Kokta potatisar
2. Sallad: Skiva fänkålen så tunt som möjligt och lägg i isvatten. Skölj spenaten och torka i salladslunga eller på handduk.
3. Riv skalet av citronen och blanda med juicen och olivolja. Klyfta ner potatisen i dressingen, salta och peppra. Häll av fänkålen och blanda ner. Avsluta med spenaten och basilikan, servera direkt.
4. Sparris: Skär av den bruna träiga delen längst ner på sparrisen. Om sparrisen är grov så skala lätt den nedre delen, annars låt den vara hel.
5. Olja in sparrisen och salta och peppra. Grilla runt om och servera snabbt.
6. Köttet: Salta biffarna och grilla på hög värme i 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare i ca 3 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.