Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Cajungrillad rostbiff med mojo rojo och timjansrostad potatis
- 1 förp Scan skivad Mörpack, Rostbiff, ca 1000 g
Cajunkrydda
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Koriander
- 1 tsk Chilipulver, gärna ancho
- 1 tsk Svartpeppar
- 1 tsk Farinsocker
- 1 tsk Spiskummin, mald
Mojo rojo
- 2 Schalottenlök
- 4 Vitlöksklyftor
- 2 Stor röd paprika
- 1 Spansk peppar
- ½ dl Rödvinsvinäger
- 1 Äggula
- 1 tsk Spiskummin
- 1 dl Olivolja
Timjansrostad potatis
- 1,2 kg Färsk potatis
- 2 msk Olivolja
- 1 kruka Timjan
2. Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt.
3. Rostad potatis: Blanda potatisen med olja, salt, peppar och torkad timjan. Rosta mjuka i ugnen på 200° ca 20 min. Tillsätt färsk hackad timjan efter 10 min.
4. Salta köttet. Blanda alla kryddorna till cajunblandningen och gnid in i köttet med. Grilla på medelhög värme i ca 4 minuter. Vänd då och då.