Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Hoisingrillad fläskkarré med nudelsallad och ingefärsdressing
- 1 förp Scan Skivad Mörpack Fläskkarré, ca 1200 g
- 4 msk Hoisinsås
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Ingefära, riven
Nudelsallad
- 200 g Sobanudlar eller äggnudlar
- 1 bit Färsk ingefära, ca 3 cm
- 1 Zuccini
- 2 Morötter
- 15 cm Rättika
- 1 dl Japansk soja
- 1 dl Sweet chilisås
- 2 msk Sesamolja
- 1 Lime, juicen
- 1 kruka Koriander
Ingefärsdressing
- 1½ dl Majonnäs
- 2 msk Matyoghurt
- 2 msk Ingefära, riven
- 2 msk Japansk soja
- 1 Lime, skal och saft