Hoisingrillad fläskkarré med nudelsallad och ingefärsdressing

Hoisingrillad fläskkarré med nudelsallad och ingefärsdressing

Grilla För 8 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Skivad Mörpack Fläskkarré, ca 1200 g
  • 4 msk Hoisinsås
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Ingefära, riven

Nudelsallad

  • 200 g Sobanudlar eller äggnudlar
  • 1 bit Färsk ingefära, ca 3 cm
  • 1 Zuccini
  • 2 Morötter
  • 15 cm Rättika
  • 1 dl Japansk soja
  • 1 dl Sweet chilisås
  • 2 msk Sesamolja
  • 1 Lime, juicen
  • 1 kruka Koriander

Ingefärsdressing

  • 1½ dl Majonnäs
  • 2 msk Matyoghurt
  • 2 msk Ingefära, riven
  • 2 msk Japansk soja
  • 1 Lime, skal och saft
Gör så här 1. Koka nudlarna mjuka i saltat vatten och kyl av i isvatten. 2. Strimla ingefära, morot, zucchini, rättika fint och blanda med nudlarna. 3. Blanda dressingen med soja, sweet chili, sesamolja, lime och hackad koriander och blanda med nudlarna. 4. Skala och riv vitlöken och ingefäran, blanda och gnid in köttet. Salta och peppra. 5. Blanda alla ingredienser till ingefärsdressingen och smaka av. 6. Grilla karrén på bägge sidor i någon minut. Flytta köttet från den direkta värmen och grilla vidare i ca 5 minuter, vänd då och då. Pensla hoisinsåsen på skivorna de sista minuterna. Låt köttet vila en stund innan det serveras.