Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad flankstek med melonyoghurt och citronpotatis
- 2 st Scan Flankstek, peppar, à 500 g
Melonyoghurt
- ½ honungsmelon
- ½ tsk salt
- 2 dl matyoghurt
- 1 kruka oregano eller mynta
Citronpotatis
- 1 kg nykokt färskpotatis
- rivet skal och saft från 1 citron
- 1 msk flytande honung
- 2 msk olivolja
- 1 kruka persilja
2. Dela den hlava melonen och skär i klyftor och grilla. Skär resterande melon i små bitar. Lägg bitarna i en sil och salta, låt rinna av i ca 15 minuter. Torka lätt av med hushållspapper. Hacka örten. Blanda alla ingredienser till yoghurten. Smaka av med svartpeppar och ev mer salt.
3. Grilla flanksteken i ca 8 minuter över medelvarm grill. Vänd ofta och låt sen köttet vila.
4. Servera flanksteken med yoghurt och citronpotatis.