Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gryta på Chorizo med kokosmjölk
- 1 pkt Scan Chorizo, 300 g
- 1 st Rödlök
- 1 st Broccolihuvud
- 1 burk Kokosmjölk, 400 ml
- 1 msk Ingefära, färsk, riven
- 1 st Lime
- 3 dl Ris
- Ev Koriander
2. Skala och skär löken i grova bitar. Slanta korven och skär broccolin i mindre buketter.
3. Fräs löken och korven i lite olja, i en stekpanna, tills de får färg. Tillsätt kokosmjölken och ingefäran och låt koka i 5 minuter.
4. Tillsätt broccolin, lägg på lock och låt koka i någon minut.
5. Pressa i limen och smaka av med salt och peppar.
6. Servera grytan med riset och gärna lite färsk koriander.