Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kalvsylta med ättikstekta gulbetor
- 200 g Scan Deli Kalvsylta
- 150 g Gulbetor
- 150 g Potatis
- 2 tsk Socker
- 1 tsk Ättika
- 1 msk Persilja, grovhackad
- ½ dl Hasselnötter, rostade
- 1 msk Brynt smör
2. Tärna potatisen i lika stora tärningar och stek dem i lite olja
och smör tills dem är gyllenbruna och mjuka.
3. Tillsätt gulbetan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sockret och låt det karamellisera något. Slå sedan över ättikan och vänd ner bladpersiljan.
4. Skiva kalvsyltan och servera som förrätt.