Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Revben med karamelliserade fikon och rödbetssallad
- ca 1 kg Scan Revben, knäckta
- 1 msk Ingefära, färsk
- 2 msk Flytande honung
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 msk Äppeljuice, koncentrerad
- ½ Gul lök, riven
Äppel- och rödbetssallad
- 1½ Äpple, syrligt
- 150 g Inlagda rödbetor
- 2 msk Skånsk senap
- 1 dl Crème fraiche
Karamelliserade fikon
- 4 st Fikon
- 1 msk Råsocker
- 2 tsk Balsamvinäger
2. Finstrimla äpple och rödbetor. Blanda med senap och crème
fraiche, smaka av med salt och peppar.
3. Halvera fikonen och stek i en klick smör. Strö över socker och låt smälta. Tillsätt balsamvinäger och ta av från värmen.
4. Servera spjällen med fikon och sallad och gärna rostad bröd eller klyftpotatis.