Revben med karamelliserade fikon och rödbetssallad

Revben med karamelliserade fikon och rödbetssallad

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • ca 1 kg Scan Revben, knäckta
  • 1 msk Ingefära, färsk
  • 2 msk Flytande honung
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Äppeljuice, koncentrerad
  • ½ Gul lök, riven

Äppel- och rödbetssallad

  • 1½ Äpple, syrligt
  • 150 g Inlagda rödbetor
  • 2 msk Skånsk senap
  • 1 dl Crème fraiche

Karamelliserade fikon

  • 4 st Fikon
  • 1 msk Råsocker
  • 2 tsk Balsamvinäger
Gör så här 1. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera revbensspjällen, gärna över natten. Stek i ugn i 175° i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen.

2. Finstrimla äpple och rödbetor. Blanda med senap och crème
fraiche, smaka av med salt och peppar.

3. Halvera fikonen och stek i en klick smör. Strö över socker och låt smälta. Tillsätt balsamvinäger och ta av från värmen.

4. Servera spjällen med fikon och sallad och gärna rostad bröd eller klyftpotatis.