Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Nötrulleterrin med dadlar, mandlar och lingonvinägrett
- 3 pkt Källarrökt Nötrulle à 100 g
- 1½ st Gelatinblad
- ½ Apelsin, saft och rivet skal
- 50 g Mandel, skalad och rostad
- 250 g Färskost
- 1 dl Crème Fraiche
- 5 st Dadlar, finhackade
Lingonvinägrett
- 1 dl Frysta lingon
- 2 msk Äppelcidervinäger
- ½ dl Kallpressad rapsolja
- 2 msk Honung
- 2 st Päron, i små tärningar
2. Hacka mandeln. Blanda färskost, crème fraiche, apelsinsaft och skal, dadlar och mandlar.
3. Klä en form med plastfilm. Varva nötrullen och färskostcrémen i tunna lager, pressa. Ställ formen i frysen i ca 2 timmar. Skiva upp och dela i bitar.
4. Mixa lingon, vinäger, honung, och rapsolja slätt. Blanda ner päronen och smaka av med salt och peppar.
5. Servera på grovt rågbröd.