Nötrulleterrin med dadlar, mandlar och lingonvinägrett

Nötrulleterrin med dadlar, mandlar och lingonvinägrett

För 6 personer
Ingredienser
  • 3 pkt Källarrökt Nötrulle à 100 g
  • 1½ st Gelatinblad
  • ½ Apelsin, saft och rivet skal
  • 50 g Mandel, skalad och rostad
  • 250 g Färskost
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 5 st Dadlar, finhackade

Lingonvinägrett

  • 1 dl Frysta lingon
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • ½ dl Kallpressad rapsolja
  • 2 msk Honung
  • 2 st Päron, i små tärningar
Gör så här 1. Blötlägg gelatinbladen en stund. Krama ur dem. Värm apelsinsaften och smält gelatinet där i.

2. Hacka mandeln. Blanda färskost, crème fraiche, apelsinsaft och skal, dadlar och mandlar.

3. Klä en form med plastfilm. Varva nötrullen och färskostcrémen i tunna lager, pressa. Ställ formen i frysen i ca 2 timmar. Skiva upp och dela i bitar.

4. Mixa lingon, vinäger, honung, och rapsolja slätt. Blanda ner päronen och smaka av med salt och peppar.

5. Servera på grovt rågbröd.