Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Griljerad nötstek
- ca 1 kg Scan Nötstek av fransyska
- ½ dl Dijonsenap
- ½ dl Ströbröd
2. Stek den i ugn på 125° tills innertemperaturen är 60°. Kyl köttet.
3. Bred över senapen på steken och strö över ströbrödet.
4. Griljera steken i ugn, 200° ca 10 minuter tills griljeringen fått fin färg. Låt steken svalna.
5. Skiva köttet vid servering och garnera med lite persilja och
cornichons.