Svartpepparstekt rostas med svart bönsallad och parmesancrème

Svartpepparstekt rostas med svart bönsallad och parmesancrème

Ungssteka För 6 personer
Ingredienser
  • 1 Scan rostas, ca 1 kg
  • olja och smör till stekning

Bönsallad

  • 500 g kokta svarta bönor
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 liten zucchini
  • 1 tomat
  • 200 g majskorn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl kycklingbuljong
  • 3 msk finskuren gräslök

Parmesancrème

  • 100 g finriven parmesanost
  • 300 g kesella
Gör så här 1. Börja med crèmen och bönsalladen. Blanda parmesan och kesella till parmesancrèmen. Smaka av med salt. 2. Skala och finhacka löken. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika, zucchini och tomat i tärningar. Blanda alla grönsaker med bönorna. 3. Blanda vinäger, olja och buljong. Häll vinägretten över salladen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med gräslöken. 4. Sätt ugnen på 90°. 5. Putsa eventuellt bort hinnor och senor på köttet. Skär köttet i 6 bitar, ca 170 g styck. Banka ut dem lite lätt på snittytan, peppra rikligt och salta. 6. Bryn köttet på snittytorna i olja och smör i en het stekpanna. 7. Lägg köttskivorna på ett ugnsgaller med en långpanna under. Stick in en stektermometer i den minsta köttskivan. Stek i ugnen till en innertemperatur på 56°. När temperaturen uppnåts i den köttskivan så ta ut den från ugnen. Flytta termometern och kontrollera så att alla bitar är 56° innan de tas ur ugnen. Låt köttet vila ca 5 min. 8. Servera köttet med bönsalladen och parmesancrèmen.