Gremolataglaserade fläskkotletter med oliv- och tomatsallad

Gremolataglaserade fläskkotletter med oliv- och tomatsallad

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st benfria kotletter
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • olja och smör till stekning

Oliv- och tomatsallad

  • 3 gula tomater
  • 3 röda tomater
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 100 g kalamataoliver
  • 1 kruka basilika
Gör så här 1.Börja med salladen. Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka löken.

2.Blanda tomater och lök i en skål. Ringla över olja och vinäger. Salta och peppra.

3.Lägg upp oliv- och tomatsalladen och garnera med oliver och basilikablad.

4.Sätt ugnen på 100°.

5. Banka ut köttet lätt med handen.

6.Riv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Dela citronen och pressa ur juicen. Blanda ner den och oljan i vitlöksblandningen.

7.Salta och peppra kotletterna. Bryn dem hastigt på båda sidor i olja och smör i en het stekpanna.

8.Lägg kotletterna på en ugnsplåt. Stek i ugnen tills köttet uppnått en innertemperatur på ca 65°. Mät med en stektermometer eller gör ett snitt i kanten. Köttet får gärna vara lätt rosa.

9.Ta ut kotletterna och bred gremolata på dem.

10. Servera med oliv- och tomatsalladen samt kokt pasta eller potatis.