Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gremolataglaserade fläskkotletter med oliv- och tomatsallad
- 4 st benfria kotletter
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- 2 msk olivolja
- olja och smör till stekning
Oliv- och tomatsallad
- 3 gula tomater
- 3 röda tomater
- 1 rödlök
- 3 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 100 g kalamataoliver
- 1 kruka basilika
2.Blanda tomater och lök i en skål. Ringla över olja och vinäger. Salta och peppra.
3.Lägg upp oliv- och tomatsalladen och garnera med oliver och basilikablad.
4.Sätt ugnen på 100°.
5. Banka ut köttet lätt med handen.
6.Riv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Dela citronen och pressa ur juicen. Blanda ner den och oljan i vitlöksblandningen.
7.Salta och peppra kotletterna. Bryn dem hastigt på båda sidor i olja och smör i en het stekpanna.
8.Lägg kotletterna på en ugnsplåt. Stek i ugnen tills köttet uppnått en innertemperatur på ca 65°. Mät med en stektermometer eller gör ett snitt i kanten. Köttet får gärna vara lätt rosa.
9.Ta ut kotletterna och bred gremolata på dem.
10. Servera med oliv- och tomatsalladen samt kokt pasta eller potatis.