Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ratta-tatta-toj
- 300 g Scan Chorizo eller annan kryddig korv
- 1 Röd lök
- 1 Grön paprika
- 1 burk Krossade tomater
- 1 msk Honung
- 3 dl Basmatiris
2. Slanta upp korv, lök och paprika. Gör som till storfräsare i stekpannan med lite smör.
3. Lägg över korven och grönsakerna i en kastrull. Häll över krossade tomater och honung i pannan (inte din egen..).
4. Låt bubbla upp och smaka av med salt och peppar.
5. Servera rattan med riset och kanske lite crème fraiche eller yoghurt.