Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Små lammfärsspett med Red hot chorizo och spenat- och melonsallad med mynta
- 1 förp Scan Lammfärs, 400 g
- 1 pkt Scan Red Hot Chorizo, 300 g
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 12 grillspett
Sallad
- 1 galiamelon
- 2 röda chilifrukter
- 1 påse bladspenat, ca 100 g
- 1 kruka färsk mynta
- 2 msk äppelcidervinäger
- ½ dl kallpressad rapsolja
Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda färs, ägg, lök, vitlök, salt och peppar. Forma lammfärssmeten till 12 ovala bullar. Dela varje korv i 4 bitar. Fördela lammfärsbullarna och korvbitarna på 12 spett. Grilla dem runt om ca 10 minuter.
Servera spetten med salladen och gärna kokt färskpotatis. Strö över myntablad.