Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kalvfrikassé med vitlök och grönsaker
- 600 g Scan kalvkött (tex ytterlår, grytbitar)
- 10 st vitpepparkorn
- 1 vitlöksklyfta
- 2 lagerblad
- 2 kvistar timjan
- 3 späda morötter
- 1 bit rotselleri
- 1 mindre purjolök
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- ca 50 g färsk spenat
1. Skär köttet i stora tärningar. Lägg det i en kastrull, slå på kallt vatten och låt köttet koka upp. Skumma.
2. Tillsätt kryddorna gärna inbundna i gasväv eller i en kryddbehållare. Salta vattnet. Låt köttet sjuda ca 15 minuter.
3. Under tiden skär man grönsakerna i
stavar. Lägg grönsakerna i köttgrytan och koka dem under lock ca tio minuter. Tag upp kryddorna.
4. Rör ut mjölet i grädden och red av
buljongen. Smaka av med salt, peppar
och pressad vitlök. Till sist lägger man
ner de hela spenatbladen väl sköljda från jord och sand.
Servera med kokt potatis eller kokt ris.