Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ugnspannkaka med bacon
- 2 pkt Scan tärnat bacon, 2st à 140 g
- 4 st ägg
- 8 dl mjölk
- 3½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna eller stor form cirka 35*25 centimeter med smör.
2. Vispa sönder äggen något. Tillsätt hälften av mjölken, allt mjöl samt salt. Vispa till en jämn smet och späd med resten av mjölken. Vispa slätt.
3. Bryn baconet i stekpanna. Häll sedan i den brynta baconen tillsammans med fettet i bunken med smeten, rör runt lite försiktigt och häll sedan i ugnspannkakssmeten i den smorda formen.
4. Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen i cirka 35-45 minuter eller tills smeten stelnat och den fått fin färg. Ta ut ugnspannkakan och låt stå ett par minuter innan den serveras med lingonsylt.