Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan tärnat bacon, 2st à 140 g
  • 4 st ägg
  • 8 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
Gör så här Bacon har vi nästan alltid hemma till skillnad mot kanske fläsk. Används fläsk istället för bacon så ska det vara rimmat eller rökt sidfläsk.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna eller stor form cirka 35*25 centimeter med smör.

2. Vispa sönder äggen något. Tillsätt hälften av mjölken, allt mjöl samt salt. Vispa till en jämn smet och späd med resten av mjölken. Vispa slätt.

3. Bryn baconet i stekpanna. Häll sedan i den brynta baconen tillsammans med fettet i bunken med smeten, rör runt lite försiktigt och häll sedan i ugnspannkakssmeten i den smorda formen.

4. Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen i cirka 35-45 minuter eller tills smeten stelnat och den fått fin färg. Ta ut ugnspannkakan och låt stå ett par minuter innan den serveras med lingonsylt.