Lyxig gulaschgryta

Lyxig gulaschgryta

Härligt lyxig gulaschgryta som brukar älskas av alla i familjen.

Koka För 6 personer
Ingredienser
  • 1,2 kg Scan högrev eller märgpipa
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ citron finrivet skal
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad mejram
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk hel kummin, stött
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 2 mörka oxbuljongtärningar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
Gör så här Gör så här:

1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Skär det i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek köttet i smör i omgångar i het panna. Lägg över det i en rymlig gryta efterhand. Vispa ur stekpannan med lite vatten efter varje omgång och häll över det i grytan.

2. Skala och grovhacka löken. Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, vatten (8-10 dl efter önskad tjocklek på grytan) och smulade buljongtärningar. Rör om och koka upp.

3. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 ½ - 2 timmar, tills köttet är riktigt mört.

4. Kärna ur röd och gul paprika, strimla och låt sjuda med, ca 2 min före servering. Red eventuellt av grytan.

Serveringsförslag:

Servera med matyoghurt och bröd. Garnera med färsk timjan.