Köttbullar med grillade grönsaker, cous cous och tzatziki

Köttbullar med grillade grönsaker, cous cous och tzatziki

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 350 g Scan Köttbullar
  • 250 g Cous cous fullkorn
  • 2½ dl Hönsbuljong
  • 2 msk Olivolja
  • 1 Zuccini
  • 2 Röda paprikor
  • 1 Röd chilipeppar
  • 1 kruka Koriander
  • 100 g Fetaost
  • ½ Gurka
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 250 g Grekisk yoghurt
Gör så här Tärna zuccini och paprika. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriander. Skala och riv gurkan, pressa sedan vitlöken. Smula ner fetaosten i en skål. Häll den okokta cous cousen i en stor skål. Häll på kokande hönsbuljongen. Täck skålen med plastfolie och låt stå i fem minuter. Fluffa sedan upp kornen med en gaffel. Hetta upp oljan i en stekpanna, tillsätt grönsaker och stek tills de mjuknar. Stek köttbullarna för sig. Tillsätt grönsaker, koriander och fetaosten till cous cousen, blanda. Krama ur vatten ur den rivna gurkan. Blanda yoghurt, gurka och vitlök i en skål, och krydda. Servera köttbullarna på en bädd av cous cous med grönsaker, toppa med tzatziki och koriander.