Ugnspannkaka med köttbullar

Ugnspannkaka med köttbullar

KokaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 350 g Scan Köttbullar
  • 2 Ägg
  • 125 g Vetemjöl
  • 2 dl Mjölk
  • 1 msk Solrosolja
  • 1 Lök
  • 2 msk Smör
  • 1 msk Råsocker
  • 1 tsk Vetemjöl
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 4 dl Grönsaksbuljong
  • 1 msk Senap
Gör så här Skala och skiva löken. Värm ugnen till 225° C. Vispa ihop ägg, mjöl och lite mjölk klumpfritt till pannkakssmeten. Tillsätt resten av mjölken. Låt blandningen svälla i 15 minuter. Till skyn; värm oljan på medelvärme i en stekpanna och lägg i löken. Stek den mjuk. Strö över sockret och bryn löken i ytterligare 5 minuter. Tillsätt mjöl och worcestershiresås och rör runt. Tillsätt grönsaksbuljong. Vispa och låt småputtra i 5 minuter. Krydda och tillsätt senapen. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Placera köttbullarna i smeten. Ställ in i ugnen och baka i 25 minuter tills den blir fluffig och gyllenbrun. Servera med lökskyn och eventuellt potatismos. I england så heter denna rätt Toad in the hole.