Köttbullar med lingongräddsås och pressgurka

Köttbullar med lingongräddsås och pressgurka

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 350 g Scan Köttbullar
  • ½ Gurka
  • ½ dl Ättiksprit
  • ½ dl Socker
  • 1 dl Vatten
  • 1 kruka Persilja
  • 2 dl Grädde
  • 100 g Lingonsylt
  • 800 g Potatis
Gör så här Skiva gurkan i tunna skivor och lägg i en skål. Hacka persiljan. Värm ättika, socker och vatten i en kastrull tills sockret smälter. Låt svalna någon minut, häll sedan lagen över gurkan. Kyl och strö över hackad persilja innan servering. Koka potatisen med skal. Koka upp grädden och rör ner lingonsylten. Smaksätt med salt och peppar. Stek köttbullarna och servera med gurka, lingongräddsås och den kokta potatisen.