Ekologiska grillspett med primörsallad och citronsås.

Ekologiska grillspett med primörsallad och citronsås.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1-2 förp. Scan Grillspett Ekologiskt

Primörsallad

  • 300 g små färskpotatisar
  • 200 g fina späda morötter
  • 200 g grön sparis
  • 1 pkt sockerärtor (150 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk senap
  • ½ msk pressad citron
  • 100 g lagrad ost
  • ½ ask smörgåskrasse

Sås

  • 2 dl gräddfil
  • Rivet skal från ½ citron
  • 1 msk honung
Gör så här Koka potatisen mjuk. Skala morötterna, skär dem i sneda bitar och koka mjuka i saltat vatten. Lyft upp morötterna ur vattnet. Skär sparrisen och sockerärtorna i sneda bitar och koka mjuka i samma vatten som morötterna. Lyft upp grönsakerna och spola i kallt vatten. Låt alla grönsaker rinna av ordentligt. Hyvla osten i flagor och klipp krassen. Blanda grönsakerna med olja, senap och citron precis före servering och smaka av med salt och peppar. Toppa med ost och krasse. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Grilla spetten över medelvärme i ca 8 minuter. Servera de ekologiska spetten med primörsalladen och citronsåsen till.