Pepparkryddad rostbiff och bulgursallad med bönor och kronärtskockor

Pepparkryddad rostbiff och bulgursallad med bönor och kronärtskockor

Ungssteka För 6 personer
Ingredienser
  • 1 st Scan Rostbiff ca 1.2 kg
  • 1 msk Grovmalen svartpeppar

Bulgursallad

  • 3 dl Bulgur
  • 250 g Haricots verts
  • 1 burk Kidneybönor 400 g
  • 300 g Marinerade Kronärtskockor
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 1 kruka Persilja
Gör så här Sätt ugnen på 150°C. Rulla steken i pepparn och salta sedan runt om. Lägg steken i en ugnsform. Sätt i en stektermometer i köttet. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 58°C, efter ca 1 timme. Ta ut steken, rulla in den i smörpapper och låt vila i minst 10 minuter. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Koka haricots verts i saltat vatten. Häll av och spola dem hastigt i kallt vatten. Häll av kidneybönorna och skölj i kallt vatten. Häll av kronärtskockorna. Rör ihop olja och vinäger i en stor bunke. Blanda ner bulgur, haricots verts, bönor och kronärtskockor. Hacka persiljan och vänd ner i bulgursalladen. Smaka av med salt och peppar. Servera rostbiffen i tunna skivor med bulgursalladen. Toppa eventuellt salladen med friterad lök. En rödvinssås är gott till.