Fänkålskryddad fläskkarré med rosmarin och inlagda russin

Fänkålskryddad fläskkarré med rosmarin och inlagda russin

Ungssteka För 6 personer
Ingredienser
  • ca 1 kg Scan Gårdskött, Karré benfri
  • 1 dl russin
  • ½ dl balsamvinäger
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 12 st schalottenlökar
  • 12 st potatisar ca 800 g
  • 400 g rotselleri
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk rapsolja

Keso- och citronsås

  • 500 g keso
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk olivolja
Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Lägg russinen i balsamvinägern och låt dra ca 10 minuter. Stick djupa hål rakt igenom fläskkarrén och fyll hålen med russinen och hälften av rosmarinkvistarna. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Krydda köttet runt om med salt, peppar och fänkål. Lägg köttet på en ugnsplåt tillsammans med resten av rosmarinkvistarna.

3. Skala schalottenlök, potatis och rotselleri. Skär rotsellerin i stora bitar. Lägg lök, potatis, selleri och hasselnötter i en bunke och vänd runt dem med rapsolja, salt och peppar. Lägg allt på plåten runt köttet. Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek tills innertemperaturen på fläskkarrén är 80°C, ca 1½ timme.

4. Blanda keso och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och ringla olivolja över. Servera fläskkarrén i skivor med de rostade grönsakerna, nötterna och den kalla såsen.