Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv

Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv

Grilla För 4 personer
Ingredienser

På grillen

  • 4 st Scan Grillkotlett Classic Grill
  • 4 st färska majskolvar

Cajunris

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl ris (jasmin eller basmati är godast)
  • 4 dl vatten
  • 2 msk konc. kycklingfond
  • 1 burk svarta bönor à 400 g
Gör så här 1. Skär lök och paprika i små bitar. Finhacka vitlök och urkärnad chili. Fräs grönsakerna och spiskummin i olja i en panna. Tillsätt ris, vatten och kycklingfond. Koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd ner i det kokta riset. 2. Skär några snitt i fettkanten på köttet. Grilla kotletterna över direkt värme i 8 minunter. Vänd några gånger under grillningen. Grilla majskolvarna med blasten på, ca 10 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.