Sommarsnabb lammbog

Sommarsnabb lammbog

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Lammbog, skivor
  • 2 msk Caj P's Grillolja

Paprikaröra

  • 1 burk grillad paprika 200 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl rostade mandelspån
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

Quinoa och gröna bönor

  • 3 dl quinoagryn
  • 200 g harcots verts (eller andra goda bönor)
Gör så här 1. Låt paprikan rinna av. Mixa den med vitlöksklyftan, mandeln, oljan och vinägern. Smaka av med salt.

2. Koka quinoa och haricots verts var för sig enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Skär gärna några snitt i kanten på kotletterna. Marinera gärna 1 timme. Grilla över direkt värme i ca 8 minuter. Vänd köttet några gånger under grillningen. Låt köttet vila en stund.

4. Servera köttet med quinoa, bönor och paprikaröra.