Tacokryddat spjut med tex mex-tillbehör

Tacokryddat spjut med tex mex-tillbehör

GrillaUngssteka För 6 personer
Ingredienser
  • 1 Scan Piggham Grillspjut av ytterfilé ca 700 g
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 1 burk tomatsalsa
  • grönsallad
  • ev lätt creme fraice
  • 2 förp. wraps medium
Gör så här Gör i ordning en fin grillglöd eller sätt ugnen på 175°. Blanda kryddorna och klappa in dem i köttet tillsammans med salt och peppar. Grilla till innertemperaturen är 68°, 15-20 min. Vänd flera gånger under grillningen. Eller bryn runt om i matfett i en het stekpanna. Lägg sedan över köttet i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen, 15-20 min. Skala och kärna ur avokadon och hacka löken. Ställ fram avokado och lök i skålar tillsammans med riven ost, salsa, grönsallad och ev. creme fraiche. Värm wrapsen på grillen eller engligt anvisningarna på förpackningen. Skiva köttet tunt och låt var och en fylla sin egen wrap med tillbehören.