Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lufttorkad skinka med chèvremousse
- 2 pkt Scan Lufttorkad Skinka á 100 g
- 6 gelatinblad
- 250 g chèvre
- 5 dl lätt crème fraiche
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 krm salt
- 1 kruka rosmarin
- 2 msk mjölk
- ½ dl pinjenötter
- rucolasallad
- färsk babyspenat
2. Finfördela osten med crème fraiche, vitlök, salt och hackad rosmarin. Spara några kvistar till garnering. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i mjölken i en kastrull. Blanda ner gelatinet i ostblandningen. Häll blandningen i formarna och vik över skinkan. Ställ kallt att stelna minst 2 timmar.
3. Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna. Fördela sallad och spenat på assietter. Ta skinkpaketen ur formarna och lägg dem på salladsbädden. Garnera med halverade körsbärstomater och strö över pinjenötterna. Servera med grissini eller baguette.