Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Helstekt pepparrostbiff med apelsin- och whiskeysås, potatistårta och krispig sallad
Potatistårta
- 3 kg potatis
- 6 äggulor
- 50 g smör
- 1 liten purjolök
- 2-3 tsk salt
Helstekt pepparrostbiff
- 1.4 kg Scan Gourmet Rostbiff eller Entrecôte
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk flytande honung
- 2 tsk salt
- ½ msk grovmalen svartpeppar
- 1 msk grovstött rosépeppar
- 1 msk grovstött grönpeppar
- 1 tsk salt
Apelsin- och whiskysås
- ½ dl farinsocker
- ¾ dl whisky
- 5 dl kraftig buljong (sky från steken + köttfond)
- 3 msk tomatpuré
- ½ dl kinesisk soja
- saften av en pressad apelsin
- 1 ½ msk potatismjöl