Adventspiroger med färsfyllning

Adventspiroger med färsfyllning

För 24 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan nötfärs
  • 8 stora ark filodeg (finns i frysdisken)
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl olja
  • 1 msk sesamfrön
Gör så här Sätt ugnen på 225°. Tina filodegen. Stek köttfärsen i i matfett med urkärnad, finstrimlad chili. Salta och strö över kryddor. Tillsätt vitlök och chilisås. Koka upp och låt sedan kallna. Ta fram två filodegsark i taget (de torkar snabbt) och lägg ut dem på varandra. Pensla med olja och vik arket dubbelt. Klipp varje dubbelark av degen i tre avlånga bitar, ca 10 cm breda. Dela varje bit i två fyrkanter. Lägg 1 msk fyllning på varje fyrkant. Vik hörnet av degen så att en trekant bildas. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite av oljan och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.