Biff med rödlöksmarmelad, ädelost och rostad sparrispotatis

Biff med rödlöksmarmelad, ädelost och rostad sparrispotatis

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Gourmet Ryggbiff
  • 2-3 msk olivolja
  • 700 g sparrispotatis tvättad och delad
  • 5 rödlökar strimlade
  • 1 msk smör
  • 1 dl flytande honung
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 70 g krämig ädelost
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Häll oljan i en långpanna och bred ut potatisen och rosta den i mitten av ugnen ca 25 minuter tills den får fin färg. Mjukstek löken i smöret i en vid panna utan att den tar färg. Rör i honung, vinäger och salt. Låt det sjuda utan lock i ca 10 minuter till en simmig konsistens. Ta kastrullen från värmen. Smula i osten utan att röra om. Stek biffarna i lite matfett på näst högsta värme ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lyft ur biffarna och koka ur pannan med lite vatten eller rött vin och vispa ner en klick smör. Servera biffarna med sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn. Bjud gärna lätt kokta grönsaker eller en sallad till.