Nötfärsbiffar med ajvar, chevreost och svamprisoni

Nötfärsbiffar med ajvar, chevreost och svamprisoni

Grilla För 4 personer
Ingredienser

Nötfärsbiffar

  • 500 g Scan nötfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ½ lök hackad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 krm peppar
  • 1 msk ajvar relish
  • 50 g chèvreost

Svamprisoni

  • 250 g risonipasta
  • 150 g svamp skuren i bitar t ex skogschampinjoner
  • eller kantareller
  • ½ lök skivad
  • 100 g färsk spenat eller mangoldskott
Gör så här Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt pastan kallna. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5 minuter. Blanda köttfärs och salt i 1 minut. Blanda färsen med ströbröd, lök, vitlök, ägg, peppar, ajvar och ost. Pensla med olja och grilla på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Vänd flera gånger. Stek svamp och lök i lite smör några minuter. Blanda i spenat och risoni. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med svamprisoni, ruccola, riven parmesan och ajvar.