Strimlad biffsallad med valnötter och ädelost

Strimlad biffsallad med valnötter och ädelost

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan ryggbiff ca 500 g

Glaze

  • 2 msk honung
  • ½ dl soja
  • ½ tsk ingefära
  • saft och finrivet skal av ½ lime

Potatissallad

  • 300 g kokt färskpotatis
  • 100 g blandad sallad
  • 2 päron
  • 60 g ädelost smulad
  • 1 dl valnötter
  • 1 ask krasse

Honungs- och jalapenodressing

  • ½ dl dijonsenap
  • ½ dl honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 jalapenos
Gör så här Rör ihop ingredienserna till glazen och värm tills honungen smält. Låt svalna. Vispa ihop dijonsenap, honung och vinäger. Droppa i oljan och vispa under tiden. Hacka jalapenon fint och blanda ner, smaka av med salt och svart peppar. Tärna färskpotatisen, skölj och riv salladen i bitar. Lägg upp på ett fat. Strö över ost och valnötter. Kärna ur päronen och skär dom i klyftor, grilla päronklyftorna på medelvarm grill ca 1 minut på varje sida och lägg päronklyftorna på salladen och ringa över dressingen. Grilla köttet på medelvärme 3 minuter på varje sida. Salta, peppra och lägg i honungsglazen. Låt köttet ligga ca 5 minuter innan de tas upp och skärs i breda strimlor.